2021-01-08

ZİRAATBİYOTEK''te yapılan bitkisel üretimler hakkında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şubesi ile online bilgilendirme toplantısı yapıldı.



Toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, ZİRAATBİYOTEK birim müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sefer DEMİRBAŞ, birim akademik personelleri Dr. Öğr. Üyesi Sheida DANESHVAR ROYANDAZAGH ve Öğr. Gör. Selen YATKIN ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürü Üner ŞEN ve peyzaj mimarı Elif AYDIN katıldı.
 
Prof. Dr. Sezen ARAT Ziraat Fakültesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bölgenin iki önemli kurumu olduğunu, farklı konularda yapılacak olan eğitim programları ile bitkisel ve hayvansal üretimde birlikte hareket edebileceklerini vurguladı.
 
Dr. Öğr. Üyesi Sefer DEMİRBAŞ ZİRAATBİYOTEK’in misyon ve vizyonu hakkında bilgi verdikten sonra belediyeler gibi kamu kurumları ile iş birliğine açık olduklarını belirtti. ZİRAATBİYOTEK altyapı olanakları, kullanılan üretim teknikleri, üretilen bitki çeşitleri, geliştirilen ürünler ve yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi. 
 
Üner ŞEN Tekirdağ'da bu denli donanımlı bir altyapıya sahip birim hakkında bilgi almaktan memnun olduğunu belirtti.
 
Yapılan toplantının ardından Park ve Bahçeler Şube Müdürü Üner ŞEN ve ekibi ile ZİRAATBİYOTEK birimine yapılan üretimleri yerinde görmek amacıyla gezi düzenlenmesine ve ilerleyen süreçte yapılacak olan çevre düzenlemesi projelerinde birlikte çalışma kararı verildi.