Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi (ZİRAATBİYOTEK), Trakya Kalkınma Ajansının TR21/16/KÖA/006 numaralı “ZİRAATBİYOTEK” isimli küçük ölçekli altyapı projesi ile 2016 yılında desteklenmeye başlamıştır.  ZİRAATBİYOTEK, proje kapanış toplantısı ile 17 Mart 2019 tarihinde Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesi Naip Mahallesi’nde bölge halkına hizmet verecek şekliyle kurulmuştur.

Bitki doku kültürü laboratuvarları, ARGE laboratuvarı, tam kontrollü bitki büyütme odaları, eğitim/toplantı salonları ve topraklı ve topraksız üretime elverişli modern seralara sahip olan ZİRAATBİYOTEK, bölgede yapılan bitki yetiştiriciliğindeki çeşitliliği arttırmaya katkı sağlamayı hedeflemektedir.  

Üretimde ZİRAATBİYOTEK, sebze ve süs bitkilerinin talebe yönelik mikro çoğaltımı, dış ortama alıştırılması ve satışını gerçekleştirecektir.

Eğitimde ZİRAATBİYOTEK, üniversite öğrencilerine üretimde staj yapma imkanı sağlayacağı gibi bölge halkına da ihtiyaçları doğrultusunda eğitim programları düzenleyecektir. 

 


Duyurular Arşiv
Staj Başvuru Değerlendirmesi 2023-06-05

... Ayrıntı İçin Tıklayınız...