Doç. Dr. Hayat TOPÇU

(Birim Müdürü)

 

Doç. Dr. Hayat TOPÇU, 1981 yılında İstanbul’da doğdu.  2004 yılında girdiği Mustafa Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden 2008 yılında mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji Anabilim Dalında "Ceviz (Juglans regia L.) İçin Mikrosatellit Primerlerin Geliştirilmesi" başlıklı tezi ile 2013 yılında Yüksek Lisans, “Antepfıstığı çiçek tomurcuklarında erkek ve dişi organlarının gelişiminde etkili olan miRNA'ların belirlenmesi ve ekspresyonu” başlıklı tezi ile 2019 yılında Doktora eğitimini tamamladı.

Doç. Dr. Hayat TOPÇU’nun çalışma alanları, Tarımsal Biyoteknoloji, Moleküler Genetik ve Islah Yöntemleri, Moleküler Belirteçler, Moleküler Genetik Uygulamaları ve Bitkilerde Biyoteknolojik Uygulamalardır.  2021 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümüne Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmış, 2023 yılında Doçent unvanını almıştır. Aynı bölümün Bitkisel Biyoteknoloji Anabilim Dalı’nda görev yapmaktadır.

 

Doç. Dr. Şeyda SAVALAN

(Birim Müdür Yardımcısı)

Doç. Dr. Şeyda SAVALAN, 1978 yılında Erdebil’de doğdu.  1999 yılında girdiği University of Mohaghegh Ardebili Ziraat Fakültesi Bitki Islahı Bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalında "Papaver bracteatum Lindl. ve Papaver pseudo-orientale (fedde) Medw.`de adventif sürgün rejenerasyonu" başlıklı tezi ile 2005 yılında Yüksek Lisans, “Agrobacterium tumefaciens aracılığıyla farklı haşhaş (Papaver somniferum L.) çeşitlerine gen aktarımı” başlıklı tezi ile 2011 yılında Doktora eğitimini tamamladı.

Doç. Dr. Şeyda SAVALAN’ın çalışma alanları, Tarımsal Biyoteknoloji, Bitki hücre ve doku kültürü, Bitkilere Gen aktarımı, Tıbbi ve Aromatik bitkiler ve Bitkilerde sekonder metabolitlerdir. 2013 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümüne Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmış, 2023 yılında Doçent unvanını almıştır. Aynı bölümün Bitkisel Biyoteknoloji Anabilim Dalı’nda görev yapmaktadır.

 

Öğr. Gör. Selen YATKIN

(Birim Müdür Yardımcısı)

Öğr. Gör. Selen YATKIN, İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Burhan Felek Anadolu Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimlerini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi Kimya bölümü ve Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde aldı. Kimya Mühendisliği bölümünde eğitimine hala devam etmektedir. Yüksek Lisans eğitimini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Biyoteknoloji Anabilim Dalında “Türkiye Eşek (Equus asinus) Populasyonlarının Genetik Karakterizasyonu” (TÜBİTAK 1001 destekli) başlıklı tezi ile tamamladı. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimleri süresince Bal arıları üzerine Moleküler Genetik alanında yürütülen çeşitli araştırmalarda görev aldı. Doktora eğitiminde ise “Ekmeklik Buğday İleri Mutant Hatlarının Moleküler Karakterizasyonu ve Kahverengi Pasa Dayanıklılık Genleri Bakımından İncelenmesi” başlıklı tezi ile araştırmalarına devam etmektedir.

Öğr. Gör. Selen YATKIN’ın çalışma alanları, Moleküler Genetik, Bitki Biyoteknolojisi, Tarımsal Biyoteknoloji ve Hayvan Biyoteknolojisidir. 2020 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimine Öğr. Gör. olarak atanmış ve burada görevine devam etmektedir.