2020-03-02

ZİRAATBİYOTEK Yaz Stajı Başvurusu



ZİRAATBİYOTEK Staj Başvuru Programının Uygulanması

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ZİRAATBİYOTEK Biriminde staj en fazla 30 işgünü olarak yapılabilmektedir.

Stajyer adaylarının ZİRAATBİYOTEK Birimine başvuru yapmadan önce aşağıdaki başvuru belgelerini hazırlamaları gerekmektedir.

  • Başvuru Formu
  • Öğrenci Belgesi
  • Transkript
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Öğrenci Staj Değerlendirme Formu
  • Öğrenci Staj Zorunluluk Belgesi
  • SGK Belgesi (Kabul Alan Öğrenciler İçin)
  • Referans Mektubu (İsteğe Bağlı)

Stajyer seçiminde öğrencilerin bitkisel üretim, bitki biyoteknolojisi, bitki doku kültürü, seracılık, peyzaj gibi derslerinden en az birini almış olmaları beklenmektedir.

Stajyerler staj süresince bitki doku kültürü laboratuvarları, topraklı ve topraksız üretim seralarında çalışma fırsatına sahip olacaklardır.

Bu alanlarda çalışmaya ve yaşamaya engel bir sağlık sorununuzun olmaması gerekir.

Birimimiz yerleşkesinde staj yaparken uygun ayakkabı/bot, kazak, mont, bere, güneş gözlüğü gibi giysiler bulundurulması önerilir. Giysilerinizi birimimizde bulunan kendinize ait dolaplarda tutabilirsiniz.

Süleymanpaşa Naip Mahallesinde bulunan birimimiz Süleymanpaşa merkeze 20 km uzaklıktadır ve 30 dakika aralıklarla Hüseyin Pehlivan meydanından minibüsler hareket etmektedir. Birimimiz tarafından yol giderleri ve öğle yemeği karşılanmamaktadır.

Staj programına Tekirdağ dışından katılacak öğrenciler Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Değirmenaltı Yerleşkesi içinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurtlarda veya birimimizin bulunduğu yerleşkeye yaklaşık 8 km mesafede bulunan Kumbağ, Altınova ve Barbaros Mahallelerindeki pansiyonlarda kalabilirler. KYK yurtları ise ZİRAATBİYOTEK Birimine 25 km mesafesindedir. 

Başvuru formunun doldurulması staj başvurunuzun kabul edileceği anlamına gelmemektedir.

Staj başvuruları 2 Mart-2 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacak olup başvuru sonuçları 8 Mayıs 2020 Cuma günü http://ziraatbiyotek.nku.edu.tr adresinden ilan edilecektir.

Ayrıntılı bilgi almak için ziraatbiyotek@nku.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.